Eti
Lezzet Uygarlığı
Eti Marka Bilgileri
Genel Yönetim: Eti Gıda A.Ş.
Kuruluş Tarihi: 01 Ocak 1962
Kategorisi: Bayram İkramlığı , Bebe Bisküvisi , Bisküvi , Çikolata , Gıda
Tipi: Anonim Şirketi
Eti Markası Kimin? Eti Yerli mi?
ETİ, Onursal Başkanımız ve Kurucumuz Sayın Firuz Kanatlı’nın, projesini kendi elleriyle çizdiği ilk tesisle 1962 yılında üretime başladı. Bu tarih, ETİ’nin büyüme ve gelişme yönündeki tarihsel adımlarının başlangıcı oldu. Sektöründe her zaman yeniliklerin öncüsü olan, Türk halkına daha iyisini vermek üzere yatırım yapan ETİ, bu lezzet yolculuğunda, her biri damaklarda ve zihinlerde iz bırakacak ürünler zinciri oluşturdu. Türkiye'nin ilk digestive/lifli bisküvisi Burçak, ilk hazır kızarmış ekmeği Etimek, ilk sanayi tipi keki olan Üzümlü, Meyveli ve Kakaolu Dilim Keki, ilk paketlenmiş turtası Turti, ilk glutensiz bisküvisi Pronot ve ilk ıslak keki Browni gibi ürünlerle ilklere imza attı. Ayrıca besteci ve söz yazarı Sn. Oktay Tem'e ait “Bir Bilmecem Var Çocuklar” sözleri ve müziği ile sadece çocukların değil, büyüklerin de kalbinde taht kurdu.
Ürün çeşitlerine her yıl yenilerini ekleyen ETİ, bu süreçte pek çok ödül aldı. 2003 yılında Kurucumuz Sn. Firuz Kanatlı’nın “Bir uygarlık savaşı” olarak nitelendirdiği TPM (Toplam Verimlilik Yönetimi), ETİ’de fabrika yönetim yaklaşımı olarak benimsendi. ETİ, TPM uygulamasındaki başarısı ile Japon Fabrika Bakım Enstitüsü tarafından verilen “TPM Ödülleri”ni 8 kere kazandı. Planlı, titiz ve azimle görevlerini yerine getiren ETİ çalışanları sayesinde bunun gibi daha pekçok ödüle hak kazanıldı.
Eti’nin aldığı ödüller bununla da sınırlı kalmadı. "Capital En Beğenilen Şirketler” listesinde bisküvi ve çikolata sektöründe 2013 ve 2014’te üst üste birinci seçilen Eti, bugün Türkiye’nin 72 farklı ilinde 7.000’den fazla çalışanı istihdam ediyor. İnovatif bakış açısı ve kendi üretim teknolojisini geliştirme gücü ile Türkiye’nin en büyük 100 sanayi kuruluşundan biri olarak dünya pazarlarında rekabet eden Eti, yarım asırdan fazla tecrübesi, kaliteli, yenilikçi ve benzersiz lezzetleriyle hayata keyif ve mutluluk katmaya devam ediyor.
ETİ, Türkiye’nin en büyük gıda üreticilerinden biri olarak toplumsal sorumluluğunun bilincinde birçok sosyal sorumluluk projesine imza attı. Bunlardan bazıları;
Onursal Başkanımız Sn. Firuz Kanatlı’nın Eskişehir’de babasının adına 1970 yılında açtığı Hacı Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi binlerce gencimize eğitim vermiş ve vermeye devam etmektedir.
2005 yılından itibaren “Eskişehir ETİ Sosyal Bilimler Lisesi” ile binlerce gence eğitim fırsatı sağlandı.
Türkiye’de özel sektör desteği ile hayata geçirilen ilk müze olma özelliği taşıyan “Eskişehir ETİ Arkeoloji Müzesi” Türkiye’nin kültürel zenginliğine kazandırıldı.
“ETİ ÇEKÜL Kültür Elçileri” sosyal sorumluluk projesi kapsamında unutulmaya yüz tutmuş kültürel ve yaşamsal değerlerimizi korumak adına beş yıl boyunca ÇEKÜL Vakfı işbirliğiyle yaklaşık 18 bin çocuğumuz kültür elçisi olarak yetiştirildi.
“ETİ Çocuk Vapuru”nda Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde koruma altında bulunan 300 çocuğumuz eğitim aldı.
Kültürel değerlerin korunmasına her zaman öncülük eden ETİ, Rumeli ve Anadolu Hisarlarının aydınlatmasını üstlenerek 2005 yılından itibaren 5 yıllığına “Hisarlar Aydınlatma Projesi”ni hayata geçirdi.
Ülkemizin tahıl ambarı ve küresel iklim değişikliği sonucu oluşan kuraklıktan en çok etkilenecek bölgesi olan Konya Havzası'ndaki su kaynaklarının korunması için ETİ Burçak markası ve WWF-Türkiye işbirliğiyle 2008 yılında başlatılan "İklime Uyum Seferberliği Projesi" sürdürülmektedir.
ETİ Çocuk Tiyatrosu ile 2001 yılından bu yana 1,5 milyona yakın çocuk ücretsiz olarak tiyatro ile buluştu ve buluşmaya devam ediyor.
Kurulduğu tarihte 20 çalışanı ile birlikte günlük 3 ton gibi küçük bir kapasiteyle üretime başlayan ETİ, bugün 7 fabrikası, 45 marka altındaki 300' e yakın ürünü ve dünyanın dört bir yanına gerçekleştirdiği ihracatı ile dev bir şirket haline geldi. Bugün,
AR-GE gücü ve inovatif bakış açısı ile Türkiye’nin en büyük 100 sanayi kuruluşundan biri olan, benzersiz lezzetleriyle hayata keyif ve mutluluk katmayı, kaliteli ve güvenilir bir marka olmayı ilke edinen ETİ, dünya pazarlarında rekabet ediyor.
“Eti” markasına 5 yorum yapılmış
Eti tamamen türk sermayemidir tüm ürünler yerli üretimmidir cevaplarsanız çok memnun olurum iyi çalışmalar.
evet tamamen yerli diye biliyorum eti.
Yurtdışına satış yapıyor mu?
Romanyada eti urunleri alıyorum yerli diye ama paketlerin üzerinde herhangi bir yerinde madein türkiye yazmıyor niçin yazmıyor öğrenebilirmiyim yazacak kadar yerli deyilmi bu firma tesekkürler
Bu kadar şey yazmışsınız eyvallah elinize sağlak AMA bir ETİ TÜRK MALIDIR diye NET OLARAK SÖYLEMEMİŞSİNİZ.