Ana Sayfa Blog & Haberler İnşaat Yerli deprem izolatörü inşata girmeye hazı...
🏷️ İnşaat

Yerli deprem izolatörü inşata girmeye hazır

Yerli deprem izolatörü inşata girmeye hazır

Depremin yapılar üzerindeki etkilerini kayda değer ölçüde azaltan sismik izolatörler Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası gündem oldu.

Devlet desteği alan yerli teknolojiye sahip Deprem Fatihi Sismik İzolatör de bu dönemde üretilmeye başladı. FSM Doğan şirketi tarafından yüzde 100 çelik esaslı malzemeyle geliştirilen bu yeni teknolojinin, depremin yapıya uyguladığı kuvveti yüzde 99’a varan oranlarda sönümlendirdiği öne sürüldü.

ÜRETMEYE BAŞLADI

Deprem öncesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından stratejik yatırım kapsamına alınan yerli izolatör fabrikasını hızlıca hayata geçirmek istediklerini belirten FSM Doğan Yönetim Kurulu Başkanı ve Yüksek İnşaat Mühendisi Adnan Doğan, tesis yapılana kadar farklı illerde üretime başladıklarını söyledi.

 

 

 

 

 

Kaynak:aydinlik.com.tr, "Yerli deprem izolatörü inşata girmeye hazır", erişim:30.03.2023

https://www.aydinlik.com.tr/haber/yerli-deprem-izolatoru-insata-girmeye-hazir-378094

📢 Yerli üretimi desteklemek için paylaşın!

Bu haberi sevdiklerinizle paylaşarak yerli teknolojilerin bilinirliğine katkı sağlayabilirsiniz.

💬 WhatsApp 𝕏 Paylaş
“Yerli deprem izolatörü inşata girmeye hazır” haberine ilk yorum yapan sen ol
Yorumları gör
Yorum yap
Yorum Yap
Kategoriler
Giriş Yap
0
Favoriler
Ara