Kolay Boykot'u kullandınız mı?. Hemen dene!

Yerli Tüketiciler, Yerli Markalarla Buluşuyor!

Roket ve havan saldırılarına karşı yerli C-RAM radarı geliştirilecek

22 Mart 2023 12:00
Favoriye Ekle

4. Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi MRBS’23’te roket ve havan saldırılarına karşı savunma ihtiyacına yönelik C-RAM radarı geliştirileceği açıklandı

4. Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesinde konuşma yapan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir konuşmasında hudut bölgesindeki havan ve roket saldırılarına dikkat çekerek bu konuda yapılan çalışmalara değindi. Demir konuşmasında: “Roket ve havan mühimmatlarının erken tespit edilmesi için radar geliştirilmesine yönelik çalışmalar başladı” ifadelerinde bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği – MÜSİAD Ankara Şubesi tarafından düzenlenen 4. Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi – MRBS, Hacettepe Beytepe Kongre Merkezi’nde 21 Mart 2023 tarihinde başladı. İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen MRBS, askeri radar ve sınır güvenliğine odaklanan en kapsamlı etkinlik olma özelliğini taşıyor.

MRBS’nin açılışını; T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Ankara Valisi Vasip Şahin, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Osman Çalışkan ile MÜSİAD Ankara Başkanı Hasan Fehmi Yılmaz gerçekleştirdi.

“Alçak İrtifa Radar Sistemi Projesinin ilk ürününü yakın zamanda envantere kazandıracağız”

Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nin açılışında bir konuşma gerçekleştiren T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir;

“Türkiye’nin sınır güvenliğini etkileyen birden fazla faktör olmakla beraber, ülkemize yönelik tehditler arttıkça ve çeşitlendikçe sınır güvenlik sistemlerine talep ve ihtiyaç da artmaktadır. Sınır güvenlik sistemi unsurları ve özellikle radar sistemleri bu ihtiyacı karşılamak üzere, güvenlik güçlerimizin birincil sensör olarak kullandığı ve keşif gözetleme ile erken ihbar uygulamalarında vazgeçilmez diyebileceğimiz savunma unsurlarındandır. Erken İhbar Radar Sistemi ailesinin yeni ürünü olan Alçak İrtifa Radar Sistemi Projesi’nin ilk ürününü yakın zamanda envantere kazandıracağız.

ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Demir sözlerine şöyle devam etti:

“Sınırlarımızda tespit, teşhis ve müdahale sistemlerini yaygınlaştırmak amacıyla KAYI Projemizi genişleterek Projenin 2. Fazı ile birlikte başta Suriye ve İran hudut hatları olmak üzere sınır güvenliğine yönelik çözümler geliştiriyoruz.”

 

 

 

 

🔴🇹🇷Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. @IsmailDemirSSB : "Roket ve havan mühimmatlarının erken tespit edilmesi için radar geliştirilmesine yönelik çalışmalar başladı" pic.twitter.com/wjGi2s6nna

— Defence Turk (@Defence_Turk) March 21, 2023

 

 

 

Kaynak:defenceturk.net, "Roket ve havan saldırılarına karşı yerli C-RAM radarı geliştirilecek", erişim:22.03.2023

https://www.defenceturk.net/roket-ve-havan-saldirilarina-karsi-yerli-c-ram-radari-gelistirilecek

 

Roket ve havan saldırılarına karşı yerli C-RAM radarı geliştirilecek” haberine ilk yorum yapan sen ol
Yorumları gör
Yorum yap
Yorum Yap
Kategoriler
Giriş Yap
0
Favoriler
Ara