Kolay Boykot'u kullandınız mı?. Hemen dene!

Yerli Tüketiciler, Yerli Markalarla Buluşuyor!

Malatyalılar "kara lastikten" vazgeçemiyor

05 Aralık 2022 21:00
Favoriye Ekle

Türkiye’de 1930’lu yılların başında üretimine başlanan ve çarıktan ayakkabıya geçişte kiminin "cizlavit", kiminin ise "Ankara lastiği” olarak adlandırdığı kara lastiğe Malatyalıların ilgisi halen devam ediyor.

Özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşların ilgi gösterdiği lastik ayakkabıyı evinde, iş yerinde aksesuar olarak değerlendirmek isteyenlerin yanı sıra anı olsun düşüncesiyle satın alan yerli ve yabancı turist sayıda her geçen gün artıyor. Üzerine çok sayıda şiirin de yazıldığı “kara lastik” özellikle çocukluk dönemini kırsal bölgelerde geçirmiş her vatandaşın evinde bulunurken, bugün de varlığını sürdürüyor.

"3 KUŞAKTIR KARA LASTİK SATIŞI YAPIYORUZ" Malatya'da üç kuşaktır kara lastik satışı yaptıklarını belirten ayakkabı işletmecisi Mehmet Uğur Polat, “Üç kuşaktır sektördeyiz. En önemli ürünümüz Ankara lastiğidir. Üç kuşaktır Ankara lastiği satışı yapıyoruz. Maddi getirisi yok ama dedemden beri sattığımız için manevi değeri var benim için. Bu anlamda ben de mesleği devam ettiriyorum“ dedi.

Türkiye’nin dört bir yanına “Ankara lastiği” satışı yaptıklarını kaydeden Polat, “Malatya’da çok talep edilen bir ürün. Hem fiyatı hem de dayanıklı olması nedeniyle özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Fiyatlarımız 50 TL. Fotoğraf çektirmek, anı olsun, evinde aksesuar olarak değerlendirmek düşüncesiyle alanlar da var. 76 numara ayakkabımız da var işyerimizin sembolü, turistler çok büyük ilgi gösteriyor“ ifadelerini kullandı.

"KULLANIŞLI OLMASI NEDENİYLE TERCİH EDİYORUZ" Yıllardır “kara lastik” kullandığını belirten müşterilerden Hanifi Taştan, ”Ankara lastiği ile köyde daha rahat dolaştığım için tercih ediyorum. Diğer ayakkabılar köylerde uygun olmuyor. Kara lastiğe alışanlar bunları kullanıyor. Fiyatları da uygun” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Kaynak:yeniakit.com.tr, "Malatyalılar "kara lastikten" vazgeçemiyor", erişim:04.12.2022

https://www.yeniakit.com.tr/foto-galeri/malatyalilar-kara-lastikten-vazgecemiyor-43720

Malatyalılar "kara lastikten" vazgeçemiyor” haberine ilk yorum yapan sen ol
Yorumları gör
Yorum yap
Yorum Yap
Kategoriler
Giriş Yap
0
Favoriler
Ara